Tekst schrijven

Heb je een verhaal te vertellen, maar lukt het niet om dat op de juiste manier in tekst om te zetten? Wellicht kan ik je helpen!

Vaak is het lastig om je ideeën op een overzichtelijke en aansprekende manier op papier te zetten. Want hoe doe je dat nou eigenlijk, je dienst of product aanprijzen? Wat komt er allemaal te staan op de homepagina van je website, daar waar je jezelf of je bedrijf introduceert? Waar moet je beginnen als je over je product of dienst wil bloggen?

Waarmee kan ik je helpen? Net als ieder ander kan ik niet alles. Vraag me bijvoorbeeld niet om een gortdroge juridische tekst aan te leveren. Of om blogs te schrijven over autotechniek. Dat ken ik nie. Wat ik wel voor je kan doen is een krachtig persoonlijk profiel schrijven over jou of jouw bedrijf. Ook kan ik columns schrijven of blogteksten voor op je website, als deze gaan over onderwerpen die mij aanspreken. Bijvoorbeeld onderwijs, schrijverschap, de zin en onzin van meditatie en mindfulness, of vogelgedrag. Om maar iets te noemen. Omdat ik ook goed ben in kort en krachtig formuleren, heb je ook veel aan me als je een flyer wil maken maar veel te veel tekst hebt. Tot slot schrijf ik ook graag korte verhalen. Geef me een thema en ik ga er mee aan de slag. Meestal krijg ik dan ook allerlei wilde ideeën over de vormgeving van zo’n verhaal.

Leuk om te weten: naast mijn werk als tekstschrijver en redacteur begeleid ik middelbare scholieren die extra ondersteuning nodig hebben bij hun schoolwerk. Veel van mijn opdrachten zijn dan ook onderwijsgerelateerd. Voor Studiekunst schrijf ik bijvoorbeeld geregeld een kort artikel over leerstrategieën en studievaardigheden, voor Pi Bijles & Coaching blog ik over wiskunde en voor SCRiBBR redigeer ik scripties en verslagen van studenten mbo, hbo en wo.

Tekst nakijken

Je hebt ook veel aan mij als je een waanzinnige tekst hebt geschreven, maar deze toch nog even wil laten nakijken. Te laten corrigeren en redigeren, om de juiste termen er maar even bij te slepen. Om eerlijk te zijn, maakt dat me heel gelukkig: lekker losgaan op de tekst die iemand anders geschreven heeft.

Zo kijk ik heel veel afstudeeronderzoeken en essays na, van studenten mbo, hbo en wo. Ik corrigeer spelling- en grammaticafouten, herschrijf kromme zinnen en geef tips over de structuur en leesbaarheid van de tekst. Ook redigeer ik met regelmaat teksten die worden geschreven voor flyers en programmaboekjes. Tevens corrigeer ik websiteteksten, zodat deze foutloos zijn en de juiste doelgroep aanspreken.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'

Schoonschrift Verhalenbrief

Wil jij maandelijks een mooi verhaal ontvangen? En schrijftips? Mooie woorden? En iets met katten en cappuccino? Schrijf je dan in voor mijn Verhalenbrief :-)