Acht dingen die ik in september deed

Misschien ben je nieuwsgierig naar mijn werkzaamheden. Misschien ook niet. In elk geval heb ik een lijstje gemaakt met waar ik in de maand september zoal mee bezig was:

  • In de eerste volle week van september begon ik weer met werken. Twee dagen per week, zodat ik het zomervakantiegevoel nog even vast kon houden.
  • In diezelfde week voerde ik ook de schrijfopdracht uit die ik zelf had bedacht als bijdrage aan de Zelfgemaakte Scheurkalender 2022. Ik schreef een tekstfragment over mijn gouden jurk.
  • Op de tweede zondag van september reisde ik voor een schrijfworkshop af naar Nijmegen. Schrijven in de natuur, daar ging het over. Ik leerde toen dat hoe langer je ergens naar kijkt, hoe eigenaardiger dat ding wordt. En dus stond ik twintig minuten lang te kijken naar een kiemplantje in de Ooijpolder. Dat vormde meteen mijn bron van inspiratie voor een nieuwe brief voor Zusterhood.
  • Halverwege de maand besloot ik dat het tijd was om de ietwat verwaarloosde moestuin grondig aan te pakken. Kort samengevat betekende dat: twee volle dagen fysieke arbeid.
  • Op een woensdag bezocht ik Naturalis, samen met mijn geliefde P. Het leukste onderdeel vond ik “De Verleiding“, een tentoonstelling over voortplanting in de natuur. Een hoogtepunt, zo zal ik het maar noemen.
  • In september sprak ik ook regelmatig af met mijn broer. Hij helpt mij namelijk met de opmaak van een bundel met gedichten en teksten. Met de inhoud daarvan ben ik al enige tijd bezig, hier en hier kun je er meer over lezen.
  • Op de laatste zaterdag van de maand organiseerden Frauke van Studio Manna in Den Bosch en ik voor de vierde keer onze culinaire schrijfworkshop Woorden Proeven. Het was weer een waar feestje.
  • In de laatste week van september fietste in op een nevelige ochtend van station Driebergen-Zeist naar conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. Voor een najaarsretraite, georganiseerd door Marit van Movemeant. Die dag vormde een mooi uitgangspunt om stil te staan bij en te vieren dat Schoonschrift op 1 oktober 2022 alweer zeven jaar bestaat :).

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'