The Day After

Ook dit jaar was de onvermijdelijke dag der dagen weer daar. Prachtige witte sneeuwvlokken dwarrelden vanuit de hemel op aarde neer. Romantischer kon haast niet. Je zou haast vergeten dat het weer verder totaal grauw en deprimerend was.

En zeg nou zelf, wat is er beter dan deze dag van de romantiek door te brengen met je geliefden? Met dat in mijn achterhoofd sta ik op tijd op en maak een heerlijk ontbijt. Afbakbroodjes, gekookt eitje, bakje yoghurt met havermout, hagelslag en banaan, versgeperst sapje. Voor mezelf, welteverstaan. Mijn geliefde snurkt namelijk onverstoorbaar door. Ondertussen maak ik ook nog even een selfie met de kat, om de wereld te laten zien dat zij mijn echte Valentijn is.

Om deze romantische dag nog romantischer te maken ga ik ergens koffie drinken en taart eten. Dit keer wel met z’n tweeën. Allebei met een perfect gezette cappuccino en een boek. Een boek over koffie, welteverstaan. Je wist vast niet dat er 129 soorten koffie bestaan, waarvan er maar twee worden gebruikt voor de productie van Het Spul in Kwestie, namelijk robusta en arabica. Of dat dat de eerste daarvan voornamelijk dient voor wat de paria onder de koffie wordt genoemd.

Later neem ik de bus en daar stappen ook Johan en Carla in, net terug van hun romantische uitje, dat ze uitgebreid met de buschauffeur bespreken. Ze hebben goed ingeslagen bij So Low en zijn helemaal gelukkig met hun aankopen. Nu zijn ze onderweg naar huis. Daar waar het hartje voor het raam hangt, daar wonen ze.

Als ik zelf ook weer thuis ben en op de bank zit voel ik de onbedwingbare neiging om “My Funny Valentine” op te zetten. Kat en man kijken me verward aan en vragen waar ik mee bezig ben. Ik bereid me alvast voor op volgend jaar, als het weer Valentijnsdag is.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'