Tien dingen die ik deed in de maand juni

Misschien ben je nieuwsgierig naar mijn werkzaamheden. Misschien ook niet. In elk geval heb ik een lijstje gemaakt met waar ik in de maand juni zoal mee bezig was:

  1. In juni rondde ik mijn lessenreeks over het ontstaan en de ontwikkeling van het leven op aarde af. Ik schreef lessen voor zes weken, vier lessen per week. Allerlei levende wezens en hun bijzondere eigenschappen zijn aan bod gekomen: cyanobacteriën, matsutakes, ginkgo biloba’s, trilhaarwormen, paarse buisjessponzen, kompaskwallen, pauwen, mammoeten, mensen… Het was geen makkelijke opgave om al deze lessen te schrijven, maar wel eentje waardoor ik zelf ook een heleboel heb bijgeleerd.
  2. In juni bedacht ik toetsvragen die aansloten bij het hoofdstuk rechtsstaat voor een maatschappijleermethode. 
  3. In juni verbleef ik een week bij de Chilly Cabin, een residentieplek voor kunstenaars. Daar werkte ik aan de bundel met gedichten en korte verhalen die ik hoop deze zomer helemaal af te kunnen hebben. 
  4. In juni breidde ik mijn bloementuin verder uit. De akelei was ondertussen uitgebloeid, de lupine bijna, maar de korenbloemen, het mottenkruid en de dropplant stonden in volle bloei. De zinnia’s, cosmea’s en het duifkruid begonnen knoppen te vormen. 
  5. In juni maakte ik voor Zusterhood een brief over alle tassen die ik in mijn bezit heb en wat ik daar allemaal in meedraag. Daarvoor schreef ik niet alleen maar: ik maakte tekeningen van al mijn tassen en maakte een mini-poster met een citaat erop. Ik moest toch iets doen om de naam “Schoonschrift” in ere te houden ;-).
  6. In juni plukte ik vlierbloesem, een hele tas vol. Daar maakte ik siroop van, en jam met aardbeien. Ik bakte ook een cake met maanzaad en citroen, en een cake met rabarber uit eigen tuin. 
  7. In juni schreef ik voor de Arnhemse vestiging van School’s Cool een heleboel socialemediaberichten, om daarmee het komende halfjaar meer aandacht te krijgen voor het mooie werk dat deze stichting doet. 
  8. In juni heb ik de omgeving verkend: in ben in Lochem geweest en heb gewandeld op de Lochemse berg. Wat me opviel was dat er in de bossen heel veel vingerhoedskruid groeit. Blijkbaar is het daar een goed jaar voor.
  9. In juni deed ik mezelf drie boeken cadeau, twee voor het behalen van mijn deadlines en eentje zomaar, omdat cadeaus niet alleen maar bij een prestatie gegeven te hoeven worden. Ik liet de boeken uiteraard inpakken.
  10. In juni probeerde ik mijn kat Doortje voor te stellen aan andere katten. Dat bleek niet zo’n goed idee.  

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'