Vijf dingen die ik deed in de maand januari

Misschien ben je nieuwsgierig naar mijn bezigheden. Misschien ook niet. In elk geval heb ik een lijstje gemaakt met waar ik in de maand januari zoal mee bezig was:

  • Heel januari werkte ik aan toetsmateriaal voor een lesmethode voor het middelbareschoolvak maatschappijleer.
  • Ik maakte deze maand ook een nieuwe brief voor Zusterhood en ging naar de bijeenkomst, waar ik ieders brieven van het afgelopen jaar kon inzien (en heel veel lekkers kon eten).
  • Daarnaast las ik een hele stapel boeken, zowel fictie als non-fictie. De aanraders: Wat het betekent wanneer er een man uit de lucht valt van Lesley Nneka Arimah (korte verhalen), Mijn moeder zegt van Stine Pilgaard (roman), Neuroqueer heresies. Notes on the neurodiversity paradigm, autistic empowerment, and postnormal possibilities van Nick Walker (non-fictie), The flowering wand van Sophie Strand (non-fictie), Het levende laten opvlammen van Baptiste Morizot (non-fictie) en Staying with the trouble. Making kin in the Chthulucene van Donna Haraway (non-fictie)
  • Omdat ik dit jaar graag twee Woordportretten wil schrijven, ben ik daar maar meteen in januari mee begonnen.
  • Tot slot heb ik twee schrijfworkshops uitgewerkt die ik het komende halfjaar ga geven. De eerste is op 18 maart: VER WEG EN DICHT BIJ, een schrijfworkshop over het begrip plaats. 

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'