Walter

Met een harde klap smijt Juliette de deur van haar lichtblauwe Mercedes dicht. In drie stappen is ze bij de voordeur. Opgelucht steekt ze de sleutel in het slot. Ze heeft de rit naar huis weer overleefd. Eenmaal binnen ploft ze neer op de bank, uitgeput door wat de dag van vandaag haar heeft gebracht. De gesprekken met collega’s, met haar leidinggevende, met de ene lastige klant, het heeft al haar energie weggenomen. Ze sluit haar ogen en luistert hoe buiten de vogels fluiten, hoe de wind ruist. Ze ruikt de geur van de herfst en waant zich voor even terug in de tijd, haar laatste vakantie met Walter, drie jaar geleden. Plotseling gaat de telefoon. Met een ruk is Juliette weer helemaal in het hier en nu. Ze grist de telefoon van het kastje naast haar en neemt op.

Hey Juul, met Benjamin”
Moet dat nou?”
Waar heb je het over?”
Ik kom net uit mijn werk!”

Typisch haar jongste broertje, die dacht daar niet over na. Vroeger al kwam hij op de meest ongelegen momenten binnenvallen. Zo stond hij opeens voor haar neus toen ze met Walter naar België was vertrokken. Ze wilden daar net een wandeling gaan maken toen Benjamin kwam aanscheuren op zijn motor met zijspan. “Ik kom Walter ophalen”, had hij enthousiast uitgeroepen. “Die vindt het altijd geweldig om met mij in de motor rond te rijden”. Dat terwijl zij het liefst met Walter alleen was.

Juul… ben je daar nog?” De stem van haar broertje klinkt bijna wanhopig.
Benjamin, ik moet nu ophangen
Maar ik wil alleen maar weten waar je nu bent. Ik mis Walter”
Sorry Ben, een andere keer

Ze drukt de telefoon uit en zet deze voorzichtig terug op de standaard. Voorzichtig gaat ze weer op de bank zitten. Rustig blijven, ze moet rustig blijven. Benjamin weet niet waar ze zich bevindt. Hij staat heus niet opeens voor de deur. Door het raam tegenover de bank kijkt ze naar buiten, de achtertuin in. Vanuit daar ziet ze hoe Walter, haar broertjes hond, rustig ligt te slapen in het hondenhok dat ze voor hem heeft gemaakt. Eindelijk is ze met hem alleen.

 

 

Leuk? Misschien is dit korte verhaal dan ook iets voor jou. Wil je gebruik maken van mijn diensten als (tekst)schrijver of redacteur? Bezoek dan mijn website.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'