Zes dingen die ik deed in de maand december

Misschien ben je nieuwsgierig naar mijn bezigheden. Misschien ook niet. In elk geval heb ik een lijstje gemaakt met waar ik in de maand december zoal mee bezig was:

  • In december schreef ik verder aan de lessenreeks die ik in november ben gestart. Ik verdiepte me nog meer in het menselijk lichaam en schreef onder andere over het spijsverteringsstelsel, het urinewegstelsel, het bloedvatenstelsel, het ademhalingsstelsel en de huid. 
  • Daarnaast maakte ik deze maand voor stichting School’s Cool Arnhem een overzicht van de socialemediaberichten tot aan de zomervakantie. 
  • In mijn vrije tijd leerde ik een heleboel over schimmels, onder andere vanwege het fantastische boek The Future is Fungi van Michael Lim en Yun Shu. 
  • Halverwege december kwam de themabrief die ik voor Zusterhood 2022 had gemaakt weer bij me terug, inclusief zes kunstige aanvullingen. Hier kun je lezen over mijn brief van twee jaar geleden. En deze tekst schreef ik vorig jaar.
  • De kerstdagen bracht ik door in een klein huisje aan de Reeuwijkse Plassen. Daar blikte ik terug op het afgelopen jaar en bedacht ik zachte plannen voor het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld dat ik niet meer elke maand, maar elk kwartaal een Verhalenbrief ga schrijven. Dat ik weer een aantal schrijfworkshops wil organiseren, maar niet te veel. Dat ik tenminste twee Woordportretten wil schrijven, maar geen twaalf. 
  • Op de valreep bezocht ik in december de tentoonstelling BAKSTEEN | BRICK in Kunsthal kAde in Amersfoort. Daar leerde ik met heel andere ogen kijken naar iets wat ik zo vaak zie: een bakstenen muur. 

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'