Zes dingen die ik deed in de maand juli

Misschien ben je nieuwsgierig naar mijn werkzaamheden. Misschien ook niet. In elk geval heb ik een lijstje gemaakt met waar ik in de maand juli zoal mee bezig was:

  • In juli pakte ik de draad weer op om per dag vijf bladzijden te schrijven voor een verhaal waar ik al sinds 2018 mee in mijn hoofd rondloop. Die vijf bladzijden per dag zijn bedoeld om in het ritme van het schrijven te komen, om ideeën op te doen, om stap voor stap te ontdekken waar het verhaal dat ik in mijn hoofd heb nou eigen precies over moet gaan. Vorig jaar juli deed ik ongeveer hetzelfde. Toen ging ik zelfs een paar dagen achter elkaar met mijn personage op date.
  • In juli paste ik als niet-paardenpersoon ongeveer anderhalve week op tien paarden. Ik had niet verwacht dat ik het ook nog eens best leuk zou vinden. 
  • In juli begon ik met een nieuwe biologie-lessenreeks. De lessen ga ik opbouwen vanaf de cel, het kleinste biologische systeem, tot steeds groter, eindigend bij het systeem aarde.
  • In juli moest ik vanwege het droge weer de bloemen in mijn bloementuin regelmatig water geven. Er is al veel meer gaan bloeien in vergelijking met vorige maand. De zinnia’s, cosmea en het duifkruid staan prachtig in bloei.
  • In juli schreef ik een nieuw Woordportret. Voor Josine van de Chilly Cabin, waar ik afgelopen maand een week verbleef. Een mooi persoonlijk en positief verhaal, over wat het oplevert als je besluit om je leven op een ander punt opnieuw te beginnen.
  • In juli wilde ik ook beginnen met een theoretische cursus of korte studie over ecologie. Een beetje vanwege de lessenreeks, maar vooral vanwege mezelf en mijn eeuwige honger naar kennis. Maar er was niets dat paste bij wat ik wilde. Dus bestelde ik voor het bedrag dat ik aan zo’n cursus had willen uitgeven dertien boeken. Over ecologie en aanverwante onderwerpen, uiteraard. Daar kom ik de zomer wel mee door. 

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'