Zes dingen die ik deed in de maand november

Misschien ben je nieuwsgierig naar mijn bezigheden. Misschien ook niet. In elk geval heb ik een lijstje gemaakt met waar ik in de maand november zoal mee bezig was:

  • In november begon ik met het schrijven van een nieuwe lessenreeks, over het menselijk lichaam. Ik weet nu van alles over botten, spieren, hersenen, ogen, oren, neus, tong, longen, bloed, spijsvertering… enzovoorts.
  • Het eerste weekend van de maand verbleef ik in Leiden, in een heel fijne kamer van het hotel Huys van Leiden. De volgende dag gingen we ontbijten bij kunstcafé Vooraf en toe. Daarna bezochten we het Japanmuseum in het Von Siebolthuis. Daar was een tentoonstelling over wabi-sabi, een Japans concept dat zoiets betekent als de schoonheid van imperfectie. Ik leerde er dat sommige dingen niet in woorden te vatten zijn, en al helemaal niet in woorden kunnen worden overgedragen.
  • Voor het eerst sinds lange tijd las ik twee romans: Onze vrouwen diep in de zee van Julia Armfield en Mijn moeder zegt van Stine Pilgaard. Vooral die laatste sprak me erg aan. Het was een boek dat ik zelf wel had willen schrijven. 
  • Bij Hotel Bakker in Vorden nam ik deel aan een zesgangenwhiskydiner. Dat is, inderdaad, een zesgangendiner mét whisky. Zes whisky, welteverstaan. En misschien nog een whiskylikeur na. Hoe dan ook, ik leerde er woorden om de smaak van de verschillende whisky’s te omschrijven.
  • In november werkte ik ook aan mijn allerallerallerlaatste brief voor Zusterhood dit jaar. Het thema was dagdromen, en ik liet mijn fantasie de vrije loop. Nu is het wachten tot mijn eigen brief weer bij me terugkomt. 
  • In het laatste weekend van deze maand was ik in Oudewater, een prachtig stadje in de provincie Utrecht. Hotel, beetje rondwandelen, en alweer heerlijk uit eten, met een dubbel dessert als afsluiter. Zo wil ik elk weekend wel. 

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'