Portfolio: Cité Clothing

In 2019 richtten de Arnhemse Tim (26) en Dakota (26) het kledingmerk Cité op. De twee Arnhemmers ontwerpen en produceren kleding met daarop prints van Arnhemse en Nijmeegse gebouwen. Ze vinden dat mensen trots mogen zijn op de stad waar ze vandaan komen en richten zich op de kleinere steden, omdat die vaak niet gerepresenteerd worden in de mainstream mode. Rep your city, rep your self is hun motto. Met hun T-shirts en hoodies kun je voortaan overal ter wereld laten zien waar je voor staat.

Al vanaf het begin begeleid ik deze mannen bij het schrijven van hun websiteteksten. Zo verschijnt er met enige regelmaat een blogpost op hun website waarin Arnhemmers of Nijmegenaren vertellen over hun woonplaats. Deze teksten kijk ik na op spelling- en grammatica. Ook herschrijf ik zinnen en verander ik soms wat aan de volgorde van de tekst, zodat het een goedlopend geheel wordt. Daarnaast zet ik de puntjes op de i van hun promotieteksten, zoals bovenstaande flyer.

 

Als startend kledingmerk wilden we ook met onze teksten een professionele uitstraling hebben. Voor onze blogs interviewen we bijvoorbeeld verschillende mensen, en de teksten die we daardoor krijgen, zijn soms behoorlijk amateuristisch. Heleen weet deze teksten te voorzien van een duidelijke structuur en foutloos taalgebruik, waardoor het een goed leesbaar geheel vormt. – Tim, Cité

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'