Websiteteksten voor creatieve makers en denkers

Een goed verhaal over jezelf vertellen

Je maakt mooie dingen en wil de wereld beter maken. Het enige wat nog ontbreekt is een goed verhaal op je website. Een verhaal waaruit blijkt wie jij bent, wat je doet, voor wie je dat doet en waarom je dat doet. Een goed verhaal voor op de Over mij-pagina van je website, dus.

Zo’n verhaal vertellen is niet altijd even makkelijk, weet ik uit eigen ervaring. Want waar moet je het over hebben? Welke informatie is relevant en welke niet? Hoe kom je over? En waarom doe je eigenlijk wat je doet? Of misschien weet je het antwoord op deze vragen wel, maar lukt het je simpelweg niet dit om te vormen naar een lekker lopende, leesbare tekst. 

Je Over mij-pagina laten schrijven

Ik help creatieve makers en denkers graag met het vertellen van een goed verhaal over zichzelf, hun dienst of hun product. Daarom heb ik vier opties ontwikkeld voor het schrijven van hun Over mij-pagina:

  • Een standaardoptie voor creatieve makers en denkers die best een heleboel kunnen vertellen over hun dienst of product, over wat ze belangrijk vinden en over hun werkwijze, en die dat graag omgezet zien naar een goed verhaal willen voor de Over mij-pagina op hun website. 
  • Een ultrakorte supersnelle optie voor de creatieve makers en denkers die graag een goed verhaal willen voor de Over mij-pagina op hun website, maar die weinig tijd hebben, of een klein budget.
  • Een uitgebreide optie voor de creatieve makers en denkers die behoefte hebben om samen op zoek te gaan naar het hoe en waarom achter hun dienst of product, omdat ze dat nog niet goed kunnen verwoorden.
  • Een totaalpakket voor creatieve makers en denkers die naast de Over mij-pagina ook teksten voor andere pagina’s geschreven willen hebben.   

Optie 1

Voor wie?

De standaard optie is er voor creatieve makers en denkers die graag een goed verhaal willen voor de Over mij-pagina op hun website. Die een heleboel kunnen vertellen over hun dienst of product, over wat ze belangrijk vinden, over hun werkwijze. En die dat graag omgezet zien naar een verhaal waaruit precies dat ook blijkt. 

Zo werkt het

Als je kiest voor deze optie, dan stuur ik je eerst een vragenlijst. Deze vragen kun je op een voor jou geschikt moment beantwoorden, zo uitgebreid als je het zelf wil. Die antwoorden stuur je naar mij terug.

Daarna maken we een afspraak voor een gesprek, telefonisch of videobellen. Dat duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Tijdens dit gesprek nemen we jouw antwoorden door. Vaak heb ik namelijk nog een heleboel aanvullende vragen. (Eigenlijk ben ik gewoon ontzettend nieuwsgierig en wil ik dus alles van je weten.)

Dit krijg je

Op basis van ons gesprek schrijf ik de Over mij-pagina voor op je website: een goed verhaal van ongeveer driehonderd woorden, waaruit blijkt wie je bent, wat je doet, voor wie je dat doet en waarom je dat doet. 

Uiteraard is het inclusief één reviewronde: ik stuur je de eerste versie van het verhaal, waar je eventueel nog feedback op kunt geven. Aan de hand van deze feedback schrijf ik een definitieve versie. 

Kosten

De standaard optie kost €319 (incl. btw). 

Optie 2

Voor wie?

Ook wel: de ultrakorte supersnelle optie. Voor creatieve makers en denkers die gemakkelijk vertellen over hun product of dienst. Die ook weten waarom ze iets maken of doen. En op wie ze zich daarbij richten. Maar die weinig tijd hebben, of een klein budget.

Zo werkt het

Als je kiest voor deze optie, krijg je allereerst een vragenlijst toegestuurd. Deze vragen kun je op een voor jou geschikt moment beantwoorden, zo uitgebreid als je het zelf wil. Daarna stuur je de antwoorden aan mij terug.

Dit krijg je

Op basis van jouw ingevulde vragenlijst schrijf ik de Over mij-pagina voor op je website: een goed verhaal van ongeveer driehonderd woorden, waaruit blijkt wie je bent, wat je doet, voor wie je dat doet en waarom je dat doet. 

Uiteraard is het inclusief één reviewronde: ik stuur je de eerste versie van het verhaal, waar je eventueel nog feedback op kunt geven. Aan de hand van deze feedback schrijf ik een definitieve versie. 

Kosten

Deze ultrakorte supersnelle optie kost €159 (incl. btw). 

Optie 3

Voor wie?

De uitgebreide optie. Voor creatieve makers en denkers die niet goed in woorden kunnen vatten wat ze doen, hoe ze dat doen en waarom ze dat op die manier doen. Die behoefte hebben om samen op zoek te gaan naar een rode draad in hun werkzaamheden. Zodat ook zij een goed verhaal kunnen vertellen over zichzelf, hun product of hun dienst.

Zo werkt het

Als je kiest voor deze optie, krijg je allereerst een korte vragenlijst toegestuurd. Deze vragen kun je op een voor jou geschikt moment beantwoorden, zo uitgebreid als je het zelf wil. Deze antwoorden stuur je aan mij terug.

Daarna maken we een afspraak voor een gesprek. Dat gesprek zal ongeveer één tot twee uur duren. Het kan op locatie, maar we kunnen ook (video)bellen. Tijdens dat gesprek gaan we in op jouw antwoorden. Ook zal ik een heleboel aanvullende vragen stellen, zodat we de rode draad in jouw werk boven tafel krijgen.

Dit krijg je

Op basis van ons gesprek schrijf ik jouw zogenaamde basisverhaal. Dat is een verhaal van ongeveer twee A4’tjes. Uit dat verhaal blijkt wie jij bent, wat je doet, hoe je daar bij gekomen bent, wat jouw drijfveren zijn, op wie je je richt, en waar je in de toekomst naartoe wil. 

Dat basisverhaal stuur ik je op voor een reviewronde. Misschien wil je ergens nog iets aanpassen of uitbreiden. Daarna bespreken we wat de kern van dit verhaal is, en wat er wel en niet passend is voor de Over mij-pagina op je website. 

Met deze kernpunten schrijf ik vervolgens de Over mij-pagina voor op je website: een goed verhaal van ongeveer driehonderd woorden, waaruit blijkt wie je bent, wat je doet, voor wie je dat doet en waarom je dat doet. Op deze tekst kun je eventueel nog feedback geven, waarna ik een definitieve versie schrijf.

Kosten

Deze uitgebreide optie kost €459 (incl. btw). Als we voor het gesprek op een bepaalde locatie afspreken, komen daar nog kosten bij.

Optie 4

Voor wie?

Het totaalpakket voor creatieve makers en denkers die naast hun Over mij-pagina ook andere teksten voor op hun website willen laten schrijven. Bijvoorbeeld een paginatekst over hun product of dienst, een pagina met veelgestelde vragen (FAQs) en de antwoorden daarop, en de contactpagina. 

Zo werkt het

Als je kiest voor deze optie, dan stuur ik je eerst een vragenlijst. Deze vragen kun je op een voor jou geschikt moment beantwoorden, zo uitgebreid als je het zelf wil. Die antwoorden stuur je naar mij terug.

Daarna maken we een afspraak voor een gesprek, telefonisch of videobellen. Dat duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Tijdens dit gesprek nemen we jouw antwoorden door. Vaak heb ik namelijk nog een heleboel aanvullende vragen.

Dit krijg je

Op basis van jouw ingevulde vragenlijst schrijf ik zes websitepagina’s voor je:

  • Een homepagina.
  • Je Over mij-pagina: een goed verhaal van ongeveer driehonderd woorden, waaruit blijkt wie je bent, wat je doet, voor wie je dat doet en waarom je dat doet.* 
  • Een pagina over je product of dienst.
  • Twee aanvullende pagina’s, bijvoorbeeld een extra pagina over je product of dienst, een 404-pagina, een pagina met veelgestelde vragen, enzovoorts.
  • Een contactpagina.

Uiteraard is het inclusief één reviewronde: ik stuur je de eerste versie van de teksten, waar je eventueel nog feedback op kunt geven. Aan de hand van deze feedback schrijf ik de definitieve versies. *

Kosten

Dit totaalpakket kost €1299 (incl btw). 

*De Over mij-pagina schrijf ik zoals bij Optie 1. Wil je liever een uitgebreider traject, zoals bij Optie 3? Dat kan! Het totaalpakket kost dan €1499 (incl btw). 

Ja, schrijf mijn websiteteksten!

Wil je mij inhuren voor het schrijven van je Over mij-pagina en andere paginateksten? Neem contact op door een e-mail te sturen naar info@schoonschrift.com

Contactgegevens

Schoonschrift
Heleen Janssens
info@schoonschrift.com
KvK-nummer 64204561
btw-nummer NL002210821B03

Illustraties: Irene Berra / Soft Moka
www.ireneberra.com

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'