Op een ander punt opnieuw beginnen | Het verhaal van Josine en de Chilly Cabin

“Op de muur achter de rode houtkachel heb ik een kaart gehangen van het Vergezichtenfestival, een literair festival dat onlangs hier in het AZC in Grave gehouden werd. Een van de organisatoren van dat festival verbleef hier toen ook. “Vallen en opnieuw beginnen. Beginnen op een ander punt. Dat is kracht.” staat er op de kaart. Voor mij gaat dat citaat over veerkrachtig zijn. Over inzien dat je niet verder kunt op de weg die je bent ingeslagen, en dat je besluit om een stap te nemen om dat te veranderen.”

Zo begint het Woordportret dat ik schreef voor Josine en ‘haar’ Chilly Cabin, een kleinschalige, laagdrempelige (en heel fijne!) residentieplek voor kunstenaars. Daar verbleef ik een week in juni. Ik was al veel maanden eerder met Josine in contact gekomen, via Instagram. En toen ik haar benaderde met de vraag of ik een Woordportret voor haar mocht schrijven, zei ze direct ja. 

Vanaf onze eerste echte ontmoeting, aan het begin van mijn verblijf, hebben we heel mooie en persoonlijke gesprekken gehad. Die gesprekken vormen de basis van het verhaal wat ik uiteindelijk geschreven heb. Een verhaal over hoe de Chilly Cabin ontstaan is. Over hoe je soms in het leven opnieuw moet beginnen, op een ander punt, op een andere manier, en wat dat oplevert. 

Van zulke verhalen schrijven wordt ik heel gelukkig: het is voor mij een manier om verbinding aan te gaan met andere mensen. Uiteraard heb ik van het geheel een mooi boekje gemaakt, zie foto :-). 

Wil je meer weten over mijn Woordportretten? Lees dan dit, dit, dit, dit of dit

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'