Twee kanten, één geheel | Het verhaal van Salome

Portfolio – Het persoonlijke verhaal

In november en december werkte ik aan het persoonlijke verhaal van Salome. Zij maakt onder de naam s a e v d k ontwerpen in verschillende stijlen, zowel grafisch als meer lief en vrouwelijk. Aandacht voor een ander vindt ze belangrijk. Vandaar dat haar ontwerpen uniek en handgemaakt zijn.

Mensen kennen vaak één stijl van me en denken dan dat dat alles is wat ik maak,” vertelde ze me. “terwijl ik ook een heel andere kant heb. Maar ik weet niet hoe ik dat in woorden moet uitdrukken.

Dit gegeven was mijn uitgangspunt bij het schrijven van het verhaal. Ik heb Salome honderdduizend vragen gesteld om erachter te komen wat de rode draad is in haar werk. Haar antwoorden heb ik verwerkt tot een kort verhaal. Natuurlijk heb ik daarvan een klein boekje gemaakt :).

 

Salome over mijn werk

“Heleen heeft voor mij een boekje gemaakt met mijn persoonlijke verhaal. Waarom ik ben gaan tekenen en wat ik allemaal doe en maak. Het zijn mooie woorden gebundeld in een lief boekje. Ze schrijft heel fijn, dat maakt het leesbaar en toegankelijk, ook al kan het onderwerp soms onbereikbaar en zwaar zijn. Ik verwachtte een foutloze, ritmische en kloppende tekst die fijn wegleest en je op een positieve manier raakt.

Met het eindresultaat ben ik heel blij. Van tekst tot boekje en vormgeving. Heleen heeft geluisterd naar mijn verhaal en dat verwoord in verschillende herkenningspunten. Datgene wat ik teruglees komt overeen met mijn verhaal van toen. Alsof het weer een beetje wordt afgespeeld, maar dan in mijn hoofd met herinneringen.

Ik beveel Heleen aan als schrijver, voor inspiratie, bij begeleiding, bij workshops.. Heleen heeft zo veel waardevolle kwaliteiten.”

 

Wil jij dit ook?

Als je het net als Salome soms lastig vindt om uit te drukken wat je doet en waarom je dat doet, is het waardevol om te achterhalen wat voor jou de rode draad is. Dat is voor mij de basis van storytelling: de kwaliteiten en het unieke van een individu laten zien. Wil je dat ik ook jouw persoonlijke verhaal op papier zet? Neem dan (vrijblijvend) contact met me op via info@schoonschrift.com om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk op hier om te zien wat ik nog meer doe.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'