Woordportretten

Een persoonlijk en positief verhaal vertellen

Als immer leergierig persoon volgde ik in 2020 drie cursussen: storytelling, narratieve therapie en loopbaanbegeleiding. Wat ik ervan leerde is dat het veel houvast geeft om een positief en krachtig verhaal over jezelf te kunnen vertellen.

Ik ben daarna begonnen met het maken van mijn Woordportretten: korte verhalen van en over mooie mensen die op mijn pad komen. Niet zomaar verhalen, maar persoonlijke, realistische en positieve verhalen die mogelijkheden bieden voor te toekomst. Verhalen die ik aan ze kon geven, zodat ze trots zouden zijn op zichzelf.

Elk Woordportret komt weer op een andere manier tot stand, maar de basis is steeds hetzelfde: ik luister en stel vragen en probeer een verhaal te schrijven dat recht doet aan de persoon met wie ik spreek. En als dat verhaal af is, maak ik er een mooi boekje van. Uiteraard. 

Nieuwsgierig naar de verhalen? Een aantal Woordportretten mocht ik (deels) op mijn website publiceren, namelijk deze, deze, deze en deze

Wil je ook zo'n Woordportret?

Een Woordportret is meer dan een superkorte biografie. Het is – net als een fotoportret – een momentopname. Het verhaal laat zien wie je bent, wat je doet en hoe je op dit punt bent gekomen. Maar het schetst ook alvast mogelijke paden voor de toekomst: waar je naar onderweg bent, of wat je zou willen veranderen.

Vanaf juli 2024 heb ik weer ruimte voor het maken van Woordportretten. Het maken van zo’n Woordportret gaat als volgt:

  • We maken een afspraak voor een gesprek. Dat gesprek zal ongeveer 1 tot 2 uur duren. Dit kan op locatie, maar we kunnen ook (video)bellen. 
  • Voorafgaand aan dat gesprek stuur ik je een korte vragenlijst om thuis te beantwoorden. Jouw antwoorden neem ik als uitgangspunt tijdens ons gesprek.
  • Op basis van ons gesprek schrijf ik een verhaal van ongeveer twee A4’tjes (1000 tot 1500 woorden). Soms gaat dat heel vlot, soms heb ik tijd nodig om alles even te laten bezinken. Mijn streven is om het binnen een maand af te hebben.
  • Het verhaal stuur ik je toe, zodat je het kunt lezen en er eventueel nog feedback op kunt geven. Met jouw feedback herschrijf ik het verhaal tot een definitieve versie.
  • Van die definitieve versie maak ik een mooi boekje in A6-formaat: jouw persoonlijke Woordportret!

Zo’n persoonlijk Woordportret kost €349 (dat is inclusief btw). Als we voor het interviewgesprek op een bepaalde locatie afspreken, komen daar eventueel nog reiskosten bij. Enthousiast geworden? Neem contact met me op!

Een zakelijk Woordportret

Wil je het Woordportret gebruiken voor een tekst op je website, of als basis voor je andere communicatie-uitingen? Ik schrijf ook Woordportretten voor ondernemers. Voor €499 (inclusief btw) schrijf ik een Woordportret met daarbij een tekst voor de Over mij-pagina op je website. In overleg kan ik ook andere websiteteksten voor je schrijven. 

Contactgegevens

Schoonschrift
Heleen Janssens
info@schoonschrift.com
KvK-nummer 64204561
btw-nummer NL002210821B03

Illustraties: Irene Berra / Soft Moka
www.ireneberra.com

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'