Schrijfcursus Woorden volgen – maart 2024

Vier weken lang schrijven op woensdagavond

Hou je van schrijven, maar lijkt het soms alsof je inspiratie te kort komt? Of heb je wel allerlei schrijfideeën, maar weet je niet goed hoe je daar woorden aan moet geven?

Tijdens de vierdelige schrijfcursus Woorden volgen wil ik je laten zien waar je allemaal inspiratie vandaan kunt halen. Je kunt jezelf namelijk trainen in het bedenken van schrijfideeën.

Wat gaan we doen?

In de lessen krijg je verschillende opdrachten die je helpen om ideeën te generen – en om deze ideeën vervolgens op papier te zetten. Elke les start met een opdracht die je aanzet tot het verzamelen van schrijfmateriaal. Je leert bijvoorbeeld om zoveel mogelijk te associëren bij een bepaald voorwerp of een bepaald woord. De ideeën, herinneringen of gedachten die daaruit voortkomen, ga je in de rest van de les volgen. Aan het einde van elke les ga je daardoor naar huis met één of meerdere door jou geschreven teksten, om wellicht thuis nog verder uit te werken.

Voor wie is de schrijfcursus bedoeld?

Woorden volgen is voor iedereen die graag verhalen en/of gedichten schrijft. Ook als je (nog) niet heel veel schrijfervaring hebt, ben je welkom! Tijdens de cursusavonden heb je écht even schrijftijd. De opdrachten dienen als (ontspannen) oefeningen, om uit te proberen wat bij je past en om vaardigheden te ontwikkelen om je schrijfgereedschapskist mee te vullen.

Data, locatie, kosten en aanmelden

De schrijfcursus Woorden volgen vindt plaats op vier achtereenvolgende woensdagavonden: 6 maart, 13 maart, 20 maart en 27 maart en duurt telkens van 19:00 tot 21:00 uur.

Locatie: KICK begeleiding, Parkstraat 47, 6881 JD in Velp (Gelderland). Kom je met het openbaar vervoer? Je kunt uitstappen bij station Velp, dan moet je nog ongeveer 10 minuten lopen. Je kunt ook vanaf station Arnhem met Bus 1, uitstappen bij de halte Emmastraat.

Deelname kost €120,00, inclusief koffie en thee. Er is plek voor maximaal 8 cursisten. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@schoonschrift.com.

Nieuwsgierig naar wie ik ben en wat ik allemaal doe? Klik dan hier.

Mijn volledige workshopagenda zien? Klik dan hier.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'