Schrijfworkshop Schrijven en stilstaan – zaterdag 7 september

Schrijven is waarnemen met aandacht, en dat in woorden vatten. Een tekst of een gedicht spreekt je aan vanwege de woorden die de schrijver gekozen heeft, vanwege een detail dat is uitgelicht, of omdat het je iets laat zien waar je zelf nooit bij heb stilgestaan. In de schrijfworkshop Schrijven en stilstaan gaan we dat “aandachtig waarnemen” oefenen.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop krijg je verschillende schrijfoefeningen. Het zijn opdrachten die je even dwingen om stil te staan. Stil te staan bij wat er in het hier en nu is, stil te staan bij wat je verwondert, stil te staan bij wat er in de tijd zo allemaal voorbijgaat. Misschien gaan we zelfs wel naar buiten, om daar ons aandachtig waarnemen te oefenen :-). En je zult merken: hoe langer je ergens bij stilstaat, hoe eigenaardiger datgene wordt. 

Naast de schrijfopdrachten laat ik verschillende voorbeelden zien, o.a. uit poëzie en romans. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een hoofd vol inspiratie en een aantal door jou geschreven teksten.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Schrijven en stilstaan is voor iedereen die graag verhalen (fictie en non-fictie) en/of gedichten schrijft. Ook als je (nog) niet veel schrijfervaring hebt, ben je welkom. Tijdens de workshop heb je een paar uur écht even schrijftijd. De opdrachten dienen als (ontspannen) oefeningen, om uit te proberen wat bij je past en om vaardigheden te ontwikkelen om je schrijfgereedschapskist mee te vullen!

Kosten, locatie en aanmelden

De schrijfworkshop Schrijven en stilstaan vindt plaats op zaterdag 7 september 2024 en duurt van 11:00 uur tot 14:00 uur.

Locatie: KICK begeleiding, Parkstraat 47, 6881 JD in Velp (Gelderland). Kom je met het openbaar vervoer? Je kunt uitstappen bij station Velp, dan moet je nog ongeveer 10 minuten lopen. Je kunt ook vanaf station Arnhem met Bus 21, uitstappen bij de halte Emmastraat.

Deelname kost €47,00. Er is koffie en thee, neem wel zelf iets mee als lunch. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@schoonschrift.com. Je ontvangt binnen twee dagen van mij een bevestiging.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'