Schrijfworkshop Ver weg en dichtbij – zaterdag 18 maart

Hoe kun je een omgeving gebruiken om je verhaal te vertellen?

Een verhaal speelt zich altijd ergens af. De drukke stad, een wegrestaurant, het platteland, de badkamer, een verlaten eiland, de lift… Al die plekken zijn meer dan een achtergrond, meer dan een decor. Ze  dragen bij aan de sfeer in een verhaal en zijn bepalend voor de vertelling. In de schrijfworkshop Ver weg en dichtbij gaan we onderzoeken hoe je verschillende locaties kunt inzetten om een verhaal te vertellen.

Wat gaan we doen?

Schrijfplezier, daar draait het tijdens de workshop om. Met verschillende schrijfopdrachten wil ik je inspireren om te schrijven over echte en verzonnen locaties, bekend en onbekend, ver weg en dichtbij. Welke rol speelt de plaats in een verhaal? Hoe kun je die ruimte inzetten, bijvoorbeeld om iets te laten zien over een personage, thema of verloop van het verhaal? Welke setting is passend voor welk verhaal? Hoe maak je de omgeving waarin een verhaal zich afspeelt tastbaar? Wat beschrijf je wel, en wat beschrijf je niet? Hoe realistisch moet je locatie zijn?

Naast de schrijfopdrachten laat ik verschillende voorbeelden zien, o.a. uit literaire romans, poëzie, film en fantasy. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een hoofd vol inspiratie en een aantal door jou geschreven teksten.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Ver weg en dichtbij is voor iedereen die graag verhalen (fictie en non-fictie) en/of gedichten schrijft. Tijdens de workshop heb je een paar uur écht even schrijftijd. De opdrachten dienen als (ontspannen) oefeningen, om uit te proberen wat bij je past en om vaardigheden te ontwikkelen om je schrijfgereedschapskist mee te vullen!

Kosten, locatie en aanmelden

De schrijfworkshop Ver weg en dichtbij vindt plaats op zaterdag 18 maart 2023 en duurt van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Locatie: KICK begeleiding, Parkstraat 47, 6881 JD in Velp (Gelderland). Kom je met het openbaar vervoer? Je kunt uitstappen bij station Velp, dan moet je nog ongeveer 10 minuten lopen. Je kunt ook vanaf station Arnhem met Bus 1, uitstappen bij de halte Emmastraat.

Deelname kost €45,00. Er is koffie en thee, neem wel zelf iets mee als lunch. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@schoonschrift.com.

Mijn boek

Bestel 'Een zwerm spreeuwen'